Поліція Швеції підозрює свого жителя в участі в бойових діях на Донбасі 2014 року.

Як повідомляє Svenska Dagbladet, це справа класифікували як військовий злочин.

"Я можу підтвердити, що ведеться розслідування щодо громадянина Швеції. Його підозрюють у скоєнні низки військових злочинів в Україні в 2014 році", - сказала прокурор Міжнародної прокурорської палати Стокгольма Тора Полотно.

Деталі розслідування, а тим більше точного звинувачення вона не назвала.

Видання з посиланням на Поліцію безпеки Швеції зазначає, що багато шведів беруть участь у військових діях на сході України. Видання уточнює, що вони воюють на боці українських військових і допомагають їм захищати територіальну цілісність країни.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Читайте також: У Москві терориста "ДНР" звинуватили в рейдерстві

Незважаючи на таке узагальнення, поліцейські співробітники в рамках секретності не стали розголошувати, на чиєму боці воював підозрюваний громадянин Швеції.

Нагадаємо, що сьогодні спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 20 машин з вантажем "200", які з території України виїхали в Росії.