У Тернополі увічнять пам'ять самого маленького учасника Другої Світової війни Славка Луцишина.

Як повідомляє ZIK, місцева влада вирішила поставити йому пам'ятник у тернопільському парку "Топільче".

Хлопчика досі вважають наймолодшим воїном світової війни з усіх народів, які брали участь у бойових діях.

"Славко Луцишин воював протягом 1915-1918 років, в бою під Озерній був поранений. Виготовив пам'ятник наймолодшому воїну тернопільський скульптор Дмитро Пилип'юк, - йдеться в повідомленні мерії.

Чиновники повідомляють, що такий крок є ідеологічно обґрунтованим, бо в області проблеми з мобілізацією. Депутати хочуть нагадати про героїчний подвиг маленького хлопчика всім жителям Тернопільщини.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Він в 7 років став воїном австро-угорської армії і пройшов майже 5 років війни. Тому встановлення такого пам'ятника має ще й елемент патріотичного впливу", - розповів заступник міського голови з гуманітарних питань Олександр Смик.

Читайте також: Діти бійців АТО їдуть на відпочинок до Хорватії

У мерії міста уточнили, що офіційне відкриття скульптури відбудеться в День Незалежності, 24 серпня.

Нагадаємо, що мама загиблого на Донбасі 28-річного Анатолія Бузуляка, Галина Дмитрівна об'єднала зусилля з благодійним фондом Станіслава Березкіна "Добротвір" і відкрила в селі дитячий майданчик в пам'ять про свого молодшого сина.