У соціальних мережах набирає популярність проект "Бестіарій. Містична Україна", в якому популярні українські зірки шоу-бізнесу постали в образі міфологічних персонажів.

Як повідомляє Viva, автори ідеї Ірина Чорна та справжній український мольфар Орест Стафійчук створювали проект три місяці.

Так, Дмитру Ступці дісталася роль польовика, Ніні Матвієнко - берегині, Ганні Добридневій - відьми, Володимиру Горянському - купайла, співачкам -близнючкам Анні-Марії дісталася роль Долі і Недолі.

У давній українській міфології польовик береже поля і захищає урожай, лісовик - головний господар лісу, допомагає хорошим людям вибратися з гущавини, а берегиня захищає будинок і людей, особливо маленьких дітей, від сил зла.

Читайте також: Восени в Польщі покажуть серіал про трудових емігранток зі Львова

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Костюми для фольклорної фотовиставки спеціально розробила Мар'яна Слов'янська.

Масштабні виставки проекту пройшли в липні в багатьох містах України.