Південнокорейські інженери тепер можуть збивати безпілотники за допомогою звуку. Вони виводять з ладу їх бортові гіроскопи.

Про це повідомили співробітники Корейського провідного науково-технічного інституту.

"Електронний гіроскоп постійно збирає дані про орієнтацію, нахили, напрямок руху дрона, він і дозволяє апарату автоматично вирівнюватися під час польоту і тим самим зберігати рівновагу", - ідеться у доповіді вчених.

Читайте також: У Франції товари доставляють дронами

Згідно інформації, навіть найдосвідченіший оператор не втримає в польоті безпілотник, позбавлений гіроскопа.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Електронні прилади високої якості виробили таким чином, щоб резонувати тільки на високих частотах - за межами звуків, чутних людині. Це зробили для того, щоб звуки природи і цивілізації не заважали їх роботі.

У багатьох безпілотниках застосовують дешеві гіроскопи, які легко починають резонувати, реагуючи на деякі звичайні звуки.

Коли прилад починає резонувати і вібрувати, він втрачає здатність стежити за рівновагою.

Прилад починає постійно коригувати швидкість гвинтів, що дуже скоро змушує безпілотник звалитися на землю.

Збити дрон співробітникам вдалося тоді, коли вони прикріпили динамік безпосередньо до корпусу літального апарату. Тобто радіус дії поки що - незначний.

Дослідники сподіваються, що в майбутньому поліція і військові зможуть збивати дрони і на відстані. Для цього буде достатньо 140 децибел на відстані до 40 метрів.