Напередодні конференції Black Hat в Лас-Вегасі команда експертів в області кібербезпеки з Red Balloon Security продемонструвала новий спосіб злому комп'ютерів. Викрадена інформація трансформувалася в звукові хвилі і відправлялася на радіостанцію в AM-діапазоні.

Про це повідомляє Reuters.

Таким чином, за словами "хакерів", можна зламати практично будь-який пристрій. Спеціальна програма трансформує інформацію в вібрації, які потім передаються за допомогою звукової хвилі на радіостанцію.

Раніше різні кіберзлочинці вже не раз демонстрували незвичайні способи злому цифрових пристроїв. Наприклад, вони витягали паролі з натискань користувачем клавіатури або використовуючи світло і тепло комп'ютера.

Пристрій злому комп'ютерів за допомогою радіохвиль отримав трохи легковажне назву "Фантена", що в перекладі означає - смішний. Передача на нього йде по зовсім невловимому каналу, що не залишає вихідних логів або інших слідів трафіку.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Читайте також: Британський радіоаматор зв'язався з МКС з гаража

Таким чином, не залишається ознак того, що інформація "витекла" з приміщення. Керівник групи Red Balloon Security Енг Цуй пообіцяв оприлюднити технічні деталі пристрою і сам код шкідливої ​​програми на конференції.

Нагадаємо, раніше група експертів NCC Group продемонструвала дистанційний злом автомобіля Jeep Cherokee. "Хакери", за деякими даними, відкрили машину, відправивши радіосигналів на цифрові аудіопристрої.