На окупованих бойовиками територіях Донбасу люди перебувають у паралельній інформаційній реальності, яку створює Росія. В першу чергу Україна має відвоювати розум цих громадян.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, в ефірі "5 каналу".

Він зазначив, що спалювання продукції, яка потрапили у санкційний список, в Росії нагадує паралельну реальність. Це, за його словами, є одним з елементів російської інформаційної агресії, яку вона пропагандує і на Донбасі.

Клімкін наголосив, що головне завдання нині перед Україною - це роз'яснення мешканцям окупованих територій реальної картини.

Читайте також: Слідом за сиром в Росії знищать персики і нектарин

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Донбас це не тільки географічна точка на карті. Донбас – це насправді наші люди, які нажаль знаходяться під шаленим впливом російської пропаганди. Яким потрібно пояснити, що шлях вперед для них це - Україна. І це Європейська Україна. А не те, що відбувається зараз в Росії. Коли я дивлюсь, як там спалюють все що завгодно. Це паралельна реальність. Але люди знаходяться під цією паралельною реальністю цілодобово", – наголосив Клімкін.

Міністр додав, що Росія не зацікавлена в деескалації конфлікту на Донбасі.