Північна Корея переведе годинники на 30 хвилин назад порівняно з існуючим зараз стандартним часом. Таке рішення було прийнято Верховним народними зборами КНДР.

Про це повідомляє північнокорейське агентство KCNA.

"Час по 127 градусам 30 хвилинам східної довготи або на 30 хвилин пізніше встановленого зараз буде зафіксовано як стандартний час КНДР і називатиметься" Пхеньянський ". Час буде застосовуватися з 15 серпня 104 року чучхе (2015 року)", - йдеться в рішенні Верховних народних зборів.

Читайте також: У Хіросімі вшанували пам'ять загиблих у атомному бомбардуванні (фото)

Рішення прийнято на честь 70-ої річниці звільнення країни від японської окупації.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Японські імперіалісти зробили такі непрощенні злочини, як позбавлення Кореї її стандартного часу", - йдеться в постанові.

Уряд має вжити відповідних заходів для здійснення цього рішення на практиці.

Зараз в КНДР, Південній Кореї і Японії немає різниці в часі. Корея була колонією Японії в 1940-1945 роках і стала незалежною після визнання Японією капітуляції 15 серпня 1945.