В Республіці Сербія відпочивають діти з Тернопільщини, батьки яких є учасниками АТО. Вихідці з України проживають в гірському мотелі на горі Гучево.

Про це повідомила координатор групи, головний спеціаліст департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Наталя Волощук.

Читайте також: Окупаційна влада Криму намагалась приховати пожежу в "Артеку" (відео)

"Відпочинок, різноманітна національна кухня, екскурсійні поїздки по країні організовані на високому рівні. Діти встигли побувати в реліктовому парку м. Баня Ковиляча, на річці Двіна, що на кордоні з Боснією. Також вдалося відвідати історичні пам'ятки монастиря 13 ст. Торноши, етнографічний Вуков Спомен Парк - Тиршиц. Днями розпочала роботу україно-сербська мовна школа. Мова, традиції, побут надзвичайно подібні, діти швидко знаходять спільну мову", - зазначила Волощук.

Також у програмі україно- сербська вечірка, приготування борщу і вареників, екскурсія в столицю Бєлград.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, відпочинок у Сербії для дітей учасників АТО з Тернопільщини організувало керівництво Тернопільської облдержадміністрації спільно з представниками української діаспори в Сербії. 30 липня на відпочинок у Сербію вирушили 15 дітей із різних районів області.