Столичний правозахисники Станіслав Батрин та маркетолог Олександр Король запустили проект "Відкритий суд". Активісти прагнуть зробити судові процеси - прозорішими.

Про це пише видання "Велика епоха".

"Активісти знімають процес засідання суду і викладають його на відеохостингу YouTube, на сторінці у Facebook та на сайті sud.openua.tv", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У шпиталях Міністерста оборони лікується майже двісті бійців

Перші відеоролики почали викладати наприкінці червня. На сайті "Відкритого суду" опублікували кілька десятків записів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно інформації, на порталі транслюють найбільш гучні судові справи, які викликають резонанс у суспільстві та охоплюють інтереси великої аудиторії глядачів.

Олександр Король повідомив, що 28 березня набув чинності закон, який дозволяє знімати засідання суду на портативні відеотехнічні пристрої без дозволу суду.

Запросити "Відкритий суд" можна навіть на важливе для певної особи засідання, заповнивши форму на сайті проекту.