Європейські так звані "Дні Добросусідства" між нашою країною та Польщею відбуваються наразі на українсько-польському кордоні.

Про це розповіли у прес-службі прикордонників.

"У четвер на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Грабове" Луцького загону в напрямку сіл Адамчуки Шацького району, що на Волині, і Збереже Люблінського воєводства Республіки Польща відбулося відкриття заходів, які триватимуть до 9 серпня" , - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Одесі стартував наймасштабніший книжковий фестиваль (фото)

Заходи проводять безпосередньо біля лінії кордону як з української, так і з польської сторони.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для з'єднання двох берегів ріки Західний Буг та створення можливості перетину кордону через річку, спеціально для цієї події інженери ЗС Республіки Польща побудували понтонний міст.

Обидві країни також облаштували тимчасові пункти пропуску. Таким чином, українці та поляки зможуть в ці дні відвідати один одного і брати участь у святкових заходах "по ту сторону Бугу".

"Мета проведення Європейських Днів Добросусідства - привернення уваги громадськості на стан кордону, створення простору для розвитку співпраці між країнами, залучення широкого кола громадськості, популяризація української та польської культур", - додали у прес-службі.

Організатори запланували низку спортивних та культурно-розважальних заходів.

Молодь зможе поборотися за честь своєї держави у трансграничних змаганнях з велосипедного ралі, пробігу "Полісся", запливу по Західному Бугу на байдарках. У футбольному турнірі до правоохоронних відомств України та Республіки Польща долучиться команда з Республіки Білорусь.

"Сусіди зможуть послухати виступи українських та польських молодіжних музичних гуртів, відвідати ярмарки, завзяті рибалки позмагаються в удачі під час рибальського турніру", - підсумували прикордонники.