Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку припинила торгівлю цінними паперами низки фірм, пов'язаних з групою "Приват", на усіх фондових біржах України.

Метою таких заходів є "захист інтересів інвесторів у цінні папери та держави", пишуть Наші гроші.

Всього під заборону потрапили 78 компаній з загальним обсягом торгів у 2014-205 роках на суму 384,44 млрд грн і загальною капіталізацією 460,18 млрд грн. Три з них, які очолюють список, пов'язані з групою "Приват".

Зокрема, йдеться про компанії "Код інвест", "Силові електронні прилади управління" та "Київшляхбуд". На них припадає більше 150 мільярдів гривень об'єму торгів та більше 200 млрд гривень капіталізації.

Читайте також: Україна продала зерна на $6 млрд

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, у листопаді 2014 року МВС розпочало досудове розслідування за фактом заволодіння службовими особами "Приватбанку" 19,89 млрд гривень державних коштів.