З кінця серпня в Міністерстві економіки почне працювати "регуляторна гільйотина" - спеціальний орган, які буде перевіряти всі державні функції на необхідність. Поки що команді Адромавічуса вдалося скоротити більше 80 непотрібних контрольних функцій з 200.

"На гроші Євросоюзу і Канади ми створюємо окремий орган з 85 людей, які цілодобово будуть знаходити непотрібні функції держави і "відрізати" їх. Це та сама регуляторна "гільйотина", про яку я говорив з початку року", - сказав в інтерв'ю Першому каналу міністр економіки Айварас Абромавічус.

На першому етапі експерти визначили 201 "больову точку" для бізнесменів в регуляції, 87 з них вже ліквідували, ще 84 - у процесі.

"З помітних кроків щодо дерегуляції - повне скасування карантинних та фітосанітарних сертифікатів. Вчора Кабмін скасував ліцензії на імпорт-експорт алкоголю. Ми знаємо, які конкретно люди в міністерстві втратили від цього, але подібної практики немає в Євросоюзі і більше не буде в Україні", - підкреслив міністр.

Читайте також: Дерегуляція врятує банківську систему України

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Абромавічус також зазначив, що спільно з Мінтрансом вони прийняли 4 документи щодо спрощення процедури оформлення суден і вантажів, які прибувають в Україну по воді. Цим нововведенням чиновники зберегли імпортерам та експортерам 3 мільярди гривень.

"Всі були в шоці, коли ми змогли це зробити просто за один день. Я впевнений, що нові правила залучать у країну світових експортерів і в рази збільшать надходження до бюджету", - сказав Абромавічус.