Суд адмінцентру Східно-Казахстанської області Усть-Каменогорська визнав мешканця Казахстану винним в участі в конфлікті на Донеччині.

Про це пише lenta.ru.

"Підсудного засудили до трьох років позбавлення волі умовно, а також до сплати процесуальних витрат. За статтею "Участь у збройному конфлікті на території іноземної держави" чоловікові загрожувало до семи років позбавлення волі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Десять тонн українського сиру розчавлять катком в Росії

Згідно інформації, громадянин Казахстану перебував у лавах бойовиків на південному сході України. Там він нібито надавав медичну допомогу пораненим.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"Зі свідчень підсудного випливає, що, беручи участь в оборонних боях за аеропорт під Луганськом, він не зробив жодного пострілу зі зброї, однак сам був незабаром поранений і відправлений на лікування в госпіталь Донецька", - розповіли у прес-службі суду.

Після завершення лікування чоловік повернувся на батьківщину до Усть-Каменогорська, де його затримали співробітники Комітету нацбезпеки.

Нагадаємо, у лютому цього року суд заарештував двох жителів Костанайської області за підозрою в участі в іноземних збройних конфліктах.

Чоловіки з позивними Тьоркін і Ніндзя воювали на боці терористів на південному сході України. Після повернення на батьківщину їх затримали.