Заступник міністра фінансів США Натан Шитс закликав кредиторів не сприймати переговори з Україною як гру. Її борг необхідно реструктуризувати.

Про це повідомив заступник міністра фінансів США в колонці для CNBC.

"Україна не в змозі перебудувати свою економіку самостійно. Постійна підтримка з боку міжнародних партнерів залишається вкрай необхідною", - зазначив він.

Для стійкого процесу відновлення, за його словами, Україні необхідно домовитися про реструктуризацію державного боргу.

Він нагадав, що ще в 2013 році її заборгованість була на прийнятному рівні і не могла спровокувати економічну кризу. Однак російська агресія завдала удару по економіці, виробничим потужностям і зробила ситуацію з держборгом нестабільною.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Україна пригрозила дефолтом іноземним кредиторам

Від імені мінфіну США Шитс закликав кредиторів в найближчі тижні "швидко досягти домовленостей з керівництвом України". Таким чином, за його словами, вони зможуть бути частиною рішення, яке відповідає їх власним інтересам.

Нагадаємо, Україна почала переговори про реструктуризацію частини держборгу в рамках нової програми з МВФ у березні цього року. Країна розраховує заощадити до 15,3 мільярдів доларів в найближчі 4 роки в результаті відстрочки виплат по боргах і часткового списання.