У Донецьку почав працювати мобільний зв'язок тільки для "своїх".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

"Республіканський" мобільний оператор " Фенікс "створили бойовики на базі захопленого обладнання" Київстар ". Жителям" ДНР "запропонували придбати п'ять тисяч карток, які можна буде використовувати в тестовому режимі до 1 жовтня 2015 року. Як і все в молодій "республіці ", функції "Фенікса" обмежені - недоступна послуга СМС та дзвінки на телефони інших операторів. Також є особливість - при придбанні необхідні паспорт та ідентифікаційний номер. На думку місцевих жителів, це робиться для установки тотального контролю над ними з боку "спецслужб ДНР".

Читайте також: Бойовики штурмували опорний пункт в районі Красногорівки - прес-центр АТО

Крім цього, Аброськін зазначив, що на окупованій території Донецької області погіршилася якість роботи зв'язку МТС. Терористи пояснюють це постійним моніторингом радіоефіру і навмисним створенням перешкод на каналах зв'язку, щоб заважати роботі української розвідки.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При цьому Аброськін підкреслює, що метою поширення в ДНР пакетів зв'язку "Фенікс" виступає обмеження спілкування окупованих територій із зовнішнім світом. Утворений таким чином інформаційний вакуум планують заповнити пропагандою самопроголошеної республіки і звеличенням її поплічників.

Також повідомили, що стартові пакети оператора "Фенікс" реалізують за ціною 50 грн.