Дім Русова в Одесі є відомою архітектурною пам'яткою не лише у південній столиці. Його збудували наприкінці 19-ого сторіччя двоє авторів Леонід Чернігов і Валеріан Шмідт на замовлення відомого у ті часи мецената і бізнесмена Олександра Русова.

У цій будівлі з'явилась перша на всю Одесу офіційна аптека. Власниками фармацевтичного закладу були двоє підприємців Гаєвський та Поповський. Ця торгова точка довгий час була єдиним місцем, де можна було купити ліки у південній Україні.

Останній раз ця будівля на вулиці Садовій ремонтувалася у 2004 році. Як запевняють одесити навіть та реконструкція була дуже поганою. Після того в будівлі трапилась пожежа, а зараз в ній майже відсутні перегородки між поверхами.

Читайте також: У Львові рекордно швидко скуповують квитки на концерт Макаревича

Втім, навіть у такому стані цей будинок має величний вигляд.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще