В Україні зростає гуманітарна криза і Європа повинна допомогти Україні із її розв'язанням. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на екс-заступника голови Єврокомісії.

"Цими днями ЄС затамував подих, спостерігаючи за драмою в Греції. Тоді як просто біля кордону з союзу зростає нова небезпека — глибока гуманітарна криза в Україні" — зазначив Гюнтер Ферхойген.

За його словами, економіка України балансує на межі державного банкрутства, безробіття знаходиться на рекордному рівні. А з приходом зими він вважає можливою енергетичну кризу.

Читайте також: Standard&Poor's погіршило прогноз щодо ЄС

"Є всі інгредієнти для складної соціальної кризи, і вона не залишиться без політичних наслідків", — наголосив Ферхойген.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Тепер обов'язково потрібно приділити Україні необхідну політичну увагу — відповідно до укладених у Мінську мирних домовленостей. Потрібно на політичному рівні обговорити, як люди в Україні мають пережити наступну зиму. До цього потрібно залучити Росію. ЄС несе відповідальність за майбутнє України.", — вважає колишній комісар Ферхойген.

Реакцію Європейського Союзу на виклики української кризи Ферхойґен називає недалекоглядною і небезпечною. На думку колишнього брюссельського чисновника, дії ЄС не відповідають тій відповідальності, яку взяла на себе спільнота після підписання угоди про асоціацію з Україною. Ферхойґен зазначає, що ЄС не повинен лишати Україну наодинці з її проблемами.

Нагадаємо, Ферхойген — один з іменитих "політичних пенсіонерів" з країн ЄС, які є радниками "Агентства з модернізації України", заснованому за фінансового сприяння українського олігарха Фірташа. Фірташ, так само як і Ферхойген, виступає за розв'язання української кризи із залученням Росії.