Уряд США розширив санкції проти російського нафтогазового магнату "Газпром". Відтепер в пакет санкцій входитиме також відкрите компанією Південно-Киринське родовище на шельфі Охотського моря.

"Південно-Киринське родовище додається до списку, тому що містить значні запаси нафти. Експорт, реекспорт та трансфер всіх позицій представляє неприйнятний ризик використання, так як стосується розвідки або видобутку газу або нафти в Росії на глибині понад 500 футів", - повідомляє видання Federal Register.

У США будуть відмовляти замовникам ліцензій на здійснення таких операцій. Виходячи з постанови, на родовище буде практично неможливо поставити будь-який товар або програмний продукт американського походження.

Читайте також: Lufthansa скорочує рейси до Росії

Південно-Киринське родовище відкрито Газпромом у 2010 році. За результатами останніх даних, його запаси категорій С1 + С2 перевищують 700 млрд кубометрів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще