Мешканець Таїланду Понгсак Срібоонпенг шість разів написав образливі повідомлення про короля країни у соціальній мережі. За цей вчинок суд Бангкоку засудив чоловіка на 30 років в'язниці.

Річ у тім, що у Таїланді заборонені публічні негативні висловлювання про короля Пхуміпона Адульядета та його родину. За кожну образу порушник може отримати до 15 років за гратами. Суд зарахував за кожне повідомлення Срібоонпенг 10 років, але адвокат порушника змогла скоротити строк покарання удвічі.

Це найсуворіше покарання за подібні порушення у Таїланді. Однак, останнім часом влада доволі часто звинувачує людей за їхні думки у соціальних мережах.

Читайте також: Данці створили "рейтинг зла" чорношкірих американців

Пхуміпо́н Адульяде́т Вели́кий займає свій трон короля найдовше з усіх існуючих монархів у світі. Наприкінці цього року йому виконається 88 років.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще