Україна відновила імпорт електроенергії з Росії за контрактом між підприємствами "Укрінтеренерго" і "Інтер РАО".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

"В умовах дефіциту виробництва електроенергії, щоб не відключати наших споживачів і не нести штрафні санкції, ми змушені оформляти перетоки як імпорт електроенергії", - зазначають в енергетичному відомстві.

У Міненерговугіллі уточнили, що через невиконанням тепловою енергетикою плану з виробництва електроенергії відбувається перетікання електроенергії з енергосистеми Росії. Вона працює синхронно з українською.

"Оформлення імпорту електроенергії здійснюється в рамках попередньої угоди, яку утримували як нульову протягом тривалого часу", - наголосили у Міненерговугіллі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: "Рано ставити хрест на економіці РФ. Від падіння нафти постраждаємо ми"

У відомстві заявили, що імпорт російської електроенергії є вимушеним кроком. Його припинять одразу, як тільки виробництво електроенергії в країні вийде на необхідний рівень.

Нагадаємо, показник дефіциту бюджету за перше півріччя майже в 11 разів нижчий торішнього. Держбюджет України за підсумками першого півріччя 2015 року зведений з дефіцитом на рівні 2,1 млрд грн після профіциту в 5,61 млрд грн за січень-травень