Таємнича і трагічна історія перевалу Дятлова ось уже більше півстоліття не дає спокою дослідникам. Коли справжні вчені відступають, за справу беруться любителі. Так нещодавно Валентин Дегтярьов повідомив пресі, що знайшов ключ до розгадки. На його думку, драматичний фінал експедиції Дятлова є закономірним наслідком невдалого контакту з представниками позаземної цивілізації. Як повідомляють російські ЗМІ, як доказ своєї версії Дегтярьов призводить супутникові знімки, що відобразили, на думку дослідника, фрагмент НЛО.

Уральський дослідник Валентин Дегтерьов заявив, що на горі Холатчахль, поблизу від того місця, де в лютому 1959 року загинула група Ігоря Дятлова, він побачив уламки НЛО. Дегтерьов нагадав, що однією з версій, чому могла загинути група туристів в 1959 році, є зв'язок з НЛО. Проте до цих пір вона була побудована лише на здогадах. Дослідник ж запевняє, що нібито виявив переконливий аргумент на користь цього варіанту.

— Я оглянув супутникові знімки гори Холатчахль в її самому неприступному схилі. З східної сторони. На схилі гори лежить величезний дископодібний НЛО. Як видно на знімку, він знаходиться у відмінному стані, при падіння майже не пошкоджений. Розміри його близько 20 метрів, заввишки десять метрів, — заявив він.

Дослідник запевняє, що цей предмет техногенного походження. За словами Дегтярьова, він не пов'язаний з уламками земних ракет або супутників. А не знайшли його за стільки років, впевнений ентузіаст, тому що місце малодоступне.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про найпопулярніші серед примар місця