У 2012 році студент-невролог Джеймс Холмс зі штату Колорадо вбив 12 людей під час нічного показу фільму про Бетмена. Під час суду присяжні прийняли рішення про довічне ув'язнення хлопця.

Головним завданням присяжних було прийняти рішення, стратити або довічно посадити 27-річного чоловіка. Згідно із рішенням суду, смертна кара могла відбутися лише у разі стовідсоткового рішення присяжних. Троє чоловіків та дев'ять жінок не прийшли до остаточного рішення.

Після скоєного вбивства, суд Колорадо звинуватив Холмса за 165 пунктами кримінального кодексу. Адвокат хлопця наполягала на його психічній хворобі, але експерти встановили, що він ретельно готувався до вбивства та контролював свої дії.

Батьки Холмса, які є математиком та лікарем, запевняють, що їхній син не є монстром, а просто має психічні вади. Під час слідства вони виправдовували вчинок Джеймса.

Читайте також: У Німеччині нацисти з прапором "ДНР" напали на поліцію (фото)

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Холмс 20 липня 2012 року влаштував стрілянину у місцевому кінотеатрі під час нічного показу фільму "Темний рицар: Відродження легенди". Він вбив 12 людей, ще 58 осіб отримали поранення різної тяжкості.

Перед тим як скоїти вбивство, Холмс замінував свою квартиру. Він сподівався, що коли поліцейські прийдуть до нього, то кількість його жертв збільшиться.

За чутками, скоїти масове вбивство студента надихнув персонаж Джокер із другої частини трилогії про Бетмена. Джокер також тероризував місто та мав психічні відхилення.