Високопоставлені російські чиновники прийняли в Москві главу іранської військової еліти Кассема Сулеймані. Візит відбувся незважаючи на міжнародну заборону ООН на дозвіл у в'їзді йому в країни-члени організації.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на іранських чиновників.

Зазначається, що Сулеймані літав до Москви в другій половині липня цього року. В Росії він вів переговори щодо постачань російських ракетних систем С-300 та іншої зброї Ірану.

Керівник елітного підрозділу зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним, а також міністром оборони Сергієм Шойгу.

Однак прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков заперечує, що така зустріч відбулася.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Сполучені Штати посилили санкції проти "Газпрому"

Сулеймані внесли до санкційного списку у 2007 році. Росія, як постійний член Ради безпеки ООН також брала участь у голосуванні та підтримала дане рішення.

Сулеймані є лідером іранського підрозділу "ель-Кудс". В США і Європі його вважають спонсором тероризму.

Нагадаємо, Радбез ООН ухвалив резолюцію про розслідування щодо хімічної зброї, застосованої у Сирії в 2013 році, та всіх причетних до цього епізоду.