Санкції, які Росія наклала проти європейських продуктів, допомогли фермерам компенсувати збитки в інших країнах та навіть збільшити дохід.

Європа взагалі не постраждали від російського ембарго на продукти харчування. За останній рік країни збільшили експорт товарів на 5%. У грошовому еквіваленті за період серпень 2014 - травень 2015 країни ЄС заробили 105 млрд євро. Це на п'ять млрд більше ніж за минулий період, повідомляє сайт Єврокомісії.

Європейці пояснили, що заходи, які були направленні на компенсацію від санкцій стали успішними. Фермери збільшили експорт продуктів на ринки США, Китаю, Туреччини та Гонконгу. Найбільший успіх Європа отримала від співпраці з Південною Кореєю. Вони почали імпортувати на 30% більше європейської продукції.

У зв'язку з цим, європейські фермери наростили експорт м'яса та молока. Однак, останнім часом зменшився продаж овочів та фруктів, адже Росія була основним покупцем.

Читайте також: Росія порушила санкції ООН заради продажу Іраку зброї

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно президент РФ Володимир Путін наказав знищувати продукти харчування із Європи просто на російському кордоні.