Російський уряд 8 серпня вніс зміни до федерального закону "Про наркотичні засоби і психотропні речовини". Відповідна постанова дозволить продавати наркотичні та психотропні лікарські препарати безпосередньо у лікарнях та медичних закладах.

Це зробили для того, аби підвищити доступність лікарських препаратів для важкохворих пацієнтів.

У документі зазначається, що медичним організаціям та відокремленим підрозділам медичних організацій, що мають ліцензію на відповідний вид діяльності, "надають право відпуску наркотичних і психотропних лікарських препаратів поряд з аптечними організаціями".

Читайте також: Замість експорту в Росію датчани роздадуть сир бездомним

Уряд вніс зміни в правила щодо перевезень наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів. Також скоротили терміни зберігання спеціальних журналів реєстрації операцій з наркотичними засобами та психотропними речовинами в організаціях до п'яти років після внесення них останнього запису. До цього цей строк складав 10 років.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін скасував державну монополію на психотропні ліки. Низку психоделіків можна буде розповсюджувати в медичних цілях без державного контролю.