Швидкій допомозі катастрофічно не вистачає ліків. Працівники служби вимушені навіть рукавички купувати самостійно.

Директор Центру екстреної медичної допомоги Анатолій Вершигора розповів, що зараз у службі швидкої допомоги немає постійного постачальника медикаментів. Річ у тім, що уряд країни не може в оперативні строки провести тендер на закупівлю необхідних речей.

"Ми не мали права самостійно проводити закупівлю ліків. Необхідно було рішення уряду, яке прийшло із запізненням - 26 червня. Через два тижні отримаємо вже якийсь транш ліків", - прокоментував Вершигора.

На думку директора, зараз тендери на закупівлю ліків надто бюрократизовані. Владі необхідно терміново змінити систему проведення подібних переговорів. Він також додав, що самостійні тендери часто мають негативні наслідки. Постачальники медикаментів можуть зникнути або взагалі не мати ліцензії.

Читайте також: Україна поновила імпорт російської електроенергії

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Анатолій Вершигора зазначив, працівники швидких іноді застосовують альтернативні препарати та ретельно розподіляють їх між собою.