Екологи запевнили, що Дніпро на грані вмирання. Вже зараз деякі притоки річки майже повністю пересохли.

Річ у тім, що люди варварським чином ставляться до природи власного міста. Тут є вина і звичайного населення, і цілих підприємств.

Звичайні люди вже майже звикли викидати сміття у води річки. Теж стосується і компаній, які утилізують сміття у великих масштабах. Також негативним чином позначається і незаконне видобування піску на березі.

"Забруднення хімічними речовинами, застояна вода, синьо-зелені водорості, заростання всієї течії призводить до того, що треба додатково вдвічі, втричі більше особливо в літній період хлорувати воду і це серйозна загроза для здоров'я людей", - розповіла голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Читайте також: СБУ схопила кібершахрая, який проник в базу даних податківців

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Усі ці наслідки можуть зменшувати рівень води у Дніпрі. Вже зараз багато живих істот просто зникли з вод річки.

Також на незаконному видобуванні сірого піску збагачуються деякі дрібні підприємства. Цей процес наразі взагалі ніяк не контролюється.