У Росії за два дні знищили 348 тонн санкційнної продукції, ввезеної в обхід продовольчого ембарго.

Приголомшливі фото та відео, де величезну кількість забороненого іноземного продовольства загортають бульдозери, викликають у нас жах. А для країни з таким устроєм немає нічого дивного, вважає політтехнолог Сергій Гайдай.

"Будь-які дії влади в цій країні сприймаються як належне. Навіть, якщо там почнуться публічні розстріли, ніхто не буде цього засуджувати. При Сталіні не було незгодних, а його дії вважалися правильними. Влада показує, що робить все як хоче. Громадяни Росії є власністю, а у власності, наприклад, кішки чи автомобіля, ніхто не питає чого вони хочуть. Для авторитарних країн революція - це безлад, а авторитаризм - благо", - уточнює експерт.

Читайте також: Європа отримала вигоду від продовольчих санкцій Росії

Та влада не врахувала сакральне ставлення до їжі жителів Росії. І зробила помилку.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Це ментальний прокол. Що у нас, що у них є спогади про війну та голод. Тому, ми намагаємося доїсти шматочок хліба, який залишився в тарілці. Бо так привчили батьки. Тому, у жителів сусідньої країни виникає питання - чому не роздати сир або нектарини нужденним? Або чому не вилучити, реалізувати через магазини та не пустити ці гроші в бюджет на потреби населення? А потім відзвітувати, на що пішли гроші", - каже Гайдай.

На протверезіння народу найближчим часом не слід очікувати. Це станеться тільки після смерті диктатора.

"Найслабше місце в таких країнах знаходиться на горі. Лідери мають властивості захворювати та помирати. І от коли його отруять, посадять, або він помре, тоді і розвінчають "культ особи". І виявиться, що Путін особисто винний в організації терактів, аби розв'язати війну в Чечні. Він особисто винний у вбивстві дітей в Беслані. І він особисто винний, в тому числі, і в знищенні сиру. Але тільки тоді, коли його не стане", - переконаний експерт.