Третій український Президент Віктор Ющенко зазначив, що новий закон про місцеві вибори назавжди закрив партіям Майдану шлях у політику.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Та політична виборча система, яка прийнята, назавжди заблокувала дорогу в політику партій Майдану. Вони в політиці себе не побачать", - підкреслив він.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла даний законопроект 14 липня. Пізніше його передали на підпис президенту Петру Порошенку. Місцеві вибори заплановані на 25 жовтня цього року.

Вибори, відповідно до закону, проходитимуть за пропорційною системою. До сільських та селищних рад обиратимуть за мажоритарною системою. Закон забороняє йти на вибори політичним блокам. Народного волевиявлення не буде на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму через "неможливість забезпечити дотримання стандартів проведення виборів ОБСЄ".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте також: "Парламент, не передбачив вибори до Донецької і Луганської облрад" - Магера

Даний документ передбачає також механізм відкликання депутатів.

Також новий закон підвищує прохідний бар'єр для політичних партій. Тепер він встановлений на рівні 5%. На виборах у 2010 році діяв 3% бар'єр.

Зокрема прийнята поправка про те, що серед висунутих кандидатами у депутати повинно бути не менше 30% представників однієї статі.