Деяким українським парламентарям, схоже, як і раніше не дають спокою журналісти в їдальні. Слідом за народним депутатом від фракції «Народний фронт» Іриною Єфремової, якій представники ЗМІ нібито заважають нормально їсти і спілкуватися з колегами в «місцевому» буфеті, боротися з «недбалими» кореспондентами надумав ще один народний обранець.

Днями свою порцію обурень висловив колись названий в народі козаком - нардеп Михайло Гаврилюк. Парламентар посварився с журналістами, які надумали знімати трапезу під куполом, заявивши, що ті повинні видалити відзнятий матеріал, оскільки подібного роду зйомки заборонені законом. Ось тільки, яким саме - не уточнив ... Але, наостанок «люб'язно» додав: «Вам дай волю, ви далі в туалет підете» ...

Райське розмаїття

Поки ж слуги народу відчайдушно боролися за свою особливу справедливість, до берегів парламентській їдальні, схоже, знову «викинуло» чергову порцію делікатесів. Після двох непленарних тижнів на вітринах кафетерію знову з'явилися тигрові креветки з помідорами чері і червона риба.

Не бракує в меню і інших вельми апетитних позицій.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

- «У вас сьогодні такий багатий вибір. Оновили асортимент? », - запитуємо у однієї з працівниць.

- «Ні», - каже вона, відзначаючи, мовляв, з ранку завжди є з чого вибрати.

- «А, у яку ж ціну креветки?», - продовжуємо діалог, розраховуючись за чеком.

У відповідь на що, нас чомусь різко переадресовують до меню ...

Скільки коштують делікатеси

Власне, туди і вирушили. Розгледіли в ньому, за скільки ж сьогодні можна пообідати під куполом. І, треба сказати, судячи по позиціях, трапеза може бути, дійсно, дуже щільною. Так що, волею - не волею, згадується «зауваження» міністра соціальної політики України Олександра Реви про те, що українці, на відміну від тих же німців, досить багато їдять.

Так, вже згадані креветки, обійдуться в 146 грн, філе сьомги - в 133 грн, а заливний осетер з хріном можна покуштувати за 111 грн.

Втім, є позиції і дешевше. Тим, хто на бігу вирішив перекусити - будьте люб'язні - бутерброди з лососевою ікрою або сьомгою. За перший доведеться викласти 44 грн, а за другий - 37 грн.

Для тих, хто на дієті, може підшукати собі ще щось в другому меню. Наприклад, салат з квашеної капусти ... Дешево і сердито, як то кажуть - всього лише за 15 грн.

Або ж салат з моркви і селери з маслом за 9 грн 51 коп.

Кому що до смаку

До слова, капуста якраз багатьом парламентарям, схоже, припадає до смаку.

Так, на підносі у лідера Радикальної партії Олега Ляшка побачили пару шматочків чорного хліба і салат з капусти. Для себе чи ні замовляв настільки скромний обід головний «радикал», звичайно, достеменно не відомо.



Але, ось трапезувати, судячи з усього, парламентар мав намір в компанії колеги Андрія Лозового, з яким щось жваво обговорював, стоячи біля розрахункової каси.

Вельми дієтичний набір можна було розглянути на підносі, що стояв поруч з нардепом від «Самопомочі», обраної недавно главою юридичного комітету ПАРЄ, Олени Сотник.



Судячи з його складових, вибір був зроблений на користь тієї ж квашеної капусти і, страви, схожої на запечені овочі.

Віце-спікер Оксана Сироїд, яка стояла поруч з нею у черзі, напевно, замість капусти віддаа перевагу супу з пловом.

Втім, треба сказати, якщо в кулуарах в цей день нардепів днем ​​з вогнем не можна було відшукати. То в обідню перерву в їдальні яблуку ніде було впасти. Мабуть, добряче зголодніли ...

До слова, противник зйомок в їдальні - Михайло Гаврилюк, теж з апетитом наминав першу страву. А з напоїв, судячи з усього, обрав апельсиновий сік, стакан з яким стояв у нього столі.

Фіксувати на камеру, звичайно, не фіксували. Але, запам'ятовувати ж поки ніхто не забороняв ...

Ща за заборона?

Втім, повертаючись до теми з ініціативою обмеження доступу журналістів до їдальні ВРУ, варто сказати, що деякі нардепи взагалі, схоже, ні сном, ні духом поки про це.

- «А ви не ходите в їдальню?», - з подивом запитує у відповідь на наше запитання позафракційний нардеп Михайло Головко.

«Я не в курсі. Я вважаю, що, якщо потрібно - будь ласка, йдіть до їдальні, їжте. Я не проти », - продовжує він.

Ті ж, хто і чув про таку ініціативу, принаймні, на словах заявляють - мовляв, що за дурість?

«Це, дійсно, якась дурна ідея. По-іншому не скажу. Тому що, очевидно, немає у деяких депутатів більших проблем, ніж боротися з журналістами, придумувати якісь заборони. Парламент - це публічний орган, і він повинен бути максимально відкритим. Не треба придумувати всяких таких дурних обмежень ... », - каже позафракційний нардеп Андрій Іллєнко.

Постійні клієнти

Але, при цьому не приховують - самі часті гості буфета під куполом.

- «Ви самі ходите в їдальню?», - запитуємо у Іллєнко.

- «Ходжу, звичайно», - лаконічно відповідає він.

- «Скільки можете заплатити за обід?», - продовжуємо розмову.

«По-різному буває. Залежить від того, які страви. Вони ж по-різному коштують. Напевно, десь близько ста гривень », - відверто каже політик.

У тому, що нерідко забігає перекусити в їдальню, зізнається і його колега Головко.

«Я ходжу регулярно ... Я завжди їм борщ, гречку з котлетою ...», - вже на ходу розповідає нардеп.

Цікаво, а що можуть дозволити собі на обід прості українці?