Вищий футбольний орган світу розпочинає паралельне разом із США розслідування можливої корупції в організації. Цю справу буде проводити міжнародна юридична агенція Quinn Emanuel.

Члени виконкому організації були проінформовані про розслідування на початку липня. Його результати передадуть урядам США та Швейцарії. На основі власних даних та висновку Quinn Emanuel країни прийматимуть рішення щодо можливого покарання.

Поліція Швейцарії затримала у штаб квартирі ФІФА у Цюриху сімох високопосадовців за вимогою влади США. ЦРУ підозрює чиновників у корупції, рекеті та відмиванні грошей. Всього по справі проходять 14 осіб із ФІФА.

Сполучені Штати мають данні щодо отримання працівниками організації хабарів на суму близько 100 млн доларів. Також у американців є сумніви щодо законності визначення господарів Чемпіонатів світу у 2018 та 2022 роках Росії та Катару відповідно.

Читайте також: Російська спортсменка винна США 850 тисяч доларів

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, після арештів високопосадовців ФІФА президент організації Зепп Блаттер пішов у відставку. За кілька днів до цього його переобрали головою на п'ятий строк.