У столиці Афганістану Кабулі сталися чотири потужних вибухи. Під час терактів загинули щонайменше 42 людини та ще 240 осіб поранено.

Вибухові пристрої були запущені біля поліцейської академії, міністерства оборони та штаб-квартири НАТО. Біля будівлі поліцейських зафіксовано найбільшу кількість жертв.

Експерти зазначили, що терористи організували вибухи у вихідний день для більшої кількості жертв, адже на площі біля академії було дуже багато людей - студенти роз'їжджалися по домівках. Смертник пройшов на територію навчального закладу під виглядом охоронця та підірвав себе.

Про свою причетність до скоєних терактів заявили представники руху Талібан. Вони є організаторами вибуху на площі біля академії. Про учасників інших вибухів поки невідомо. Не виключено, що до них також причетні таліби.

Читайте також: У США колишній військовий СРСР отримав довічне за службу в "Талібан"

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ця трагедія стала найбільшою в Афганістані за останні чотири роки. Під час останнього теракту у 2011 році загинуло 50 людей.

Вчора у Кабулі також стався вибух. Вантажівка зі смертником вибухнула біля військової частини. Загинули семеро людей. Серед них більшість цивільних мешканців.