Росія переживає важливий перехідний період: Кремль більше не може підтримувати високий внутрішній рівень схвалення зовнішньої політики без будь-яких саморуйнівних кроків.

Про це пише колишній віце-прем'єр Росії Альфред Кох на сторінках німецької газети Die Welt.

"Післясмак приєднання Криму вичерпано, як і вичерпана тема агресії на сході України. Наступним кроком буде відкрита війна з Україною або навіть серйозна провокація по відношенню до НАТО", - говорить колишній російський чиновник.

Читайте також: Лавров просить уряд Малайзії відмовитись від трибуналу по Боїнгу

Саме тому внутрішня політика в даний час є основним засобом для підтримки популярності президента Росії Володимира Путіна.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Тому що зараз почнуться два важливі процеси: з одного боку, - боротьба проти знакових фігур єльцинської епохи, з іншого боку - повне руйнування всієї серйозної опозиції", - говорить Кох. Цю тенденцію він вже бачить в демонстративному вбивстві Бориса Нємцова.

На думку Коха Кремль демонстративно намагається запобігти участі демократичної опозиції на чолі з Олексієм Навальний і Михайлом Касьяновим на місцевих виборах.

Такі репресії майже не знаходять відображення в західних ЗМІ. "Але, якщо вони не будуть приділяти цьому увагу, мало хто дізнається про це", - підкреслює Кох.

"Тому на іноземних журналістів, які працюють в Росії, зараз лежить велика відповідальність", - переконаний він.

"Тільки тоді західні лідери посилять тиск на Путіна, щоб забезпечити досить чесні та прозорі вибори в Росії. Без цього Росія зробить ще один крок до самодержавства", - резюмує Кох.