У Грузії сьогодні проходять жалібні заходи до сьомої річниці російсько-грузинської війни 2008 року.

На Мухатгвердському кладовищі військових покладали квіти родичі загиблих та керівництво країни. Так, у заходах взяли участь президент, прем'єр-міністр, керівництво збройних сил.

Матеріали у справі розслідування серпневої війни 2008 року переслані до Гаазького суду кілька місяців тому, про це розповіла журналістам міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані після вшанування загиблих.

"Матеріали по справі розслідування серпневої війни вже кілька місяців перебувають у Гаазькому суді. Прокурор Гаазького суду повинен встановити, чи достатньо тих кроків і слідчих заходів, які провела Грузія, і прийняти рішення про те, чи є необхідність їм самим розслідувати цю справу", - заявила Тея Цулукіані.

Варто додати, що представники партії екс-президента Саакашвілі "Єдиний національний рух" і депутати правлячої коаліції "Грузинська мрія" участь у заходах беруть окремо, бо мають різні погляди на війну. Перші вважають, що захищалися від Росії, а депутати від правлячої коаліції та їхні лідери звинувачують екс-президента у нездатності уникнути війни.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що Грузія має "залікувати рани війни" з Росією, але території Абхазії і Південної Осетії він вважає окупованими Росією.

Читайте також: Гаазький суд розслідуватиме війну у Грузії

Нагадаємо, в ніч з 7-го на 8-е серпня 2008 року російські військові ввійшли до Грузії після спроби Тбілісі відновити контроль над самопроголошеними республіками Південна Осетія і Абхазія. За офіційними даними грузинської влади, в результаті подій 2008-го загинуло більше 400 людей, понад 2 тисячі були поранені. Усі держави світу – за винятком Росії, Венесуели, Нікарагуа і Науру – визнають ці регіони територією Грузії, окупованої Росією.