В Одесі затримали двох місцевих жителів, які створили агентство з надання детективних послуг. У своїй діяльності агентство незаконно використовувало спеціальні технічні засоби для отримання інформації, у тому числі з обмеженим доступом.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відзначається, що правоохоронці затримали засновника агентства - громадянина Росії, який до переїзду в Одесу працював у російській спецслужбі. Також вдалося затримати детектива агентства - колишнього співробітника органів внутрішніх справ України.

Читайте також: Спецслужба запобігла створенню бази ісламських терористів в Україні

"У своїй" детективній діяльності "зловмисники використовували технічні спецзасоби, зокрема вірусне програмне забезпечення. Під час обшуків у них вилучили мініатюрні фото- і відеокамери, GPS трекер, передавач відео- та аудіо сигналу, комп'ютерну техніку, мобільні пристрої та електронні носії інформації, документи для прикриття ", - зазначають у відомстві.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Слідство досліджує можливу причетність затриманих до діяльності іноземних спецслужб. Наразі відкрито кримінальне провадження.