У Санкт-Петербурзі планують акцію протесту у відповідь на знищення заборонених до ввезення в Росію продуктів.

Серію одиночних пікетів проведуть Активісти руху "Демократичний Петербург", вони також закликають інших городян вийти на вулиці з тематичними плакатами, щоб виступити проти утилізації продуктів харчування, повідомляє "Новая газета".

"Пікетувальники вишикуються з плакатами на початку Невського: від будинку 4, у дворі якого встановлено блокадний глобус із рядками поета-блокадника Ю.Воронова: "Щоб знову на земній планеті / Не повторилося тієї зими / Нам потрібно, щоб наші діти / Про це пам'ятали як ми" - до будинку 14, на фасаді якого розміщено блокадний попереджувальний напис і мармурова дошка на згадку про подвиг ленінградців", - заявили активісти руху.

Читайте також: У Росії знищили 20 тонн перцю та 3 тонни м'яса, персики на черзі

Знищення їжі активісти вважають "блюзнірством" щодо історії Росії, зокрема, до подвигу блокадного Ленінграда, тому "шалене рішення влади відгукується болем у серці кожного, хто зберігає пам'ять про померлих від голоду ленінградців", зазначають вони .

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Також представники руху наголосили, що 23 мільйони росіян наразі живуть за межею бідності через політичні рішення уряду, на тлі чого знищення продуктів є "верхом цинізму" і справжнім злочином.

Нагадаємо, минулого тижня президент Росії Володимир Путін підписав указ про знищення на кордоні заборонених до ввезення продуктів.

До цього, у серпні 2014 року Росія обмежила імпорт товарів з країн у відповідь на на санкції через анексію Криму і війну на Донбасі. Ембарго було продовжене до 5 серпня 2016 року.

За інтернет-опитуванням, яке провів опитування один з соціологічних центрів Росії, 87% респондентів сказали, що виступають проти таких дій влади.