Розробники Google проаналізували дані про продаж інтернет-акаунтів на чорному ринку і з'ясували, що найпоширенішою причиною пропажі персональних даних в інтернеті є фішинг. Фішинг - це збір інформації за допомогою підроблених посилань і сайтів, що вимагають дані про акаунт користувача.

За даними Google, близько 15 відсотків користувачів коли-небудь стикалися з інтернет-шахраями і втрачали дані про свої інтернет акаунт і навіть банківських рахунках. Більшість сучасних сайтів всіма способами намагаються захистити своїх користувачів, рекомендуючи ставити складний для злому пароль, або попереджаючи про перехід на сумнівну посилання.

Вчені з'ясували, що 788 тисяч паролів були загублені завдяки кейлоггерам - програм або апаратних пристроїв для відстеження натиснень клавіатури або рухів миші.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Проте навіть ці цифри не зрівнятися з фішингом. З допомогою останнього способу були вкрадені 12 мільйонів акаунтів. Крім того, ці кошти були також використані для отримання додаткової інформації (IP-адрес і номерів телефонів), необхідної для аутентифікації: дослідники з'ясували, що для збору додаткової інформації використовуються 82 відсотки вивчених способів фішингу та 74 відсотки кейлоггеров.

Завдяки отриманим даним, Google поліпшити систему захисту рахунків своїх користувачів за допомогою багатофакторної аутентифікації, допомагаючи користувачам уникати неприємностей у мережі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що названа найдавніша порода собак.