У столиці відкрили першу пекарню, в якій працюють люди з інвалідністю. Заклад Good Bread from Good People пропонує унікальну випічку та тепле обслуговування.

Пекарня знаходиться на вулиці Клеманська, 7, - пише hmarochos.kiev.ua

Заснував заклад 21-річний киянин Владислав Малащенко.

Придбати смаколики можна, зробивши замовлення через Facebook або офіційний сайт. Зараз в меню пропонують банановий хліб, мафіни, кекси та варення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників
Показати ще

Наразі у закладі працює вісім людей. Усі вони люди з ментальною інвалідністю. Однак їх діагноз не заважає їм виконувати свої обов'язки та заробляти кошти.

"Вони приходять о 10 ранку, ми п’ємо чай і обговорюємо плани на день. Потім дві години працюємо, встигаємо виконати майже всі замовлення. Тут ніхто нікого не жаліє. Люди прийшли працювати і повинні відчувати себе відповідно", - наголосив власник пекарні.

За словами Міщенка, він мріє відкрити такі заклади і в інших українських містах.

"Ми вже продаємо франшизу і скоро відкриємось в Рівному та Харкові. Моя ціль – створити 100 тисяч робочих місць в Україні. Хоча людей з ментальною інвалідністю набагато більше. Лише в Оболонському районі Києва живуть 20 тисяч людей з розумовими порушеннями", - додав Малащенко.

Крім пекарні, також підприємець планує відкрити і кафе, яке зможе обслуговувати одночасно до 200 відвідувачів та забезпечити ще три десятки людей з особливими потребами роботою.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", скандал в одному з супермаркетів поставив соціальні мережі на вуха: в популярному "Еко маркеті" відвідувачі помітили, як по відкритих товарах бігають гризуни, а ці продукти пропонують людям купувати і їсти.