Електростанція на паливі з біомаси, іншими словами на вугіллі та деревних відходах, побудують до 2018 року в японській префектурі Фукусіма. Місцева атомна електростанція постраждала від землетрусу і цунамі в 2011 році.

Про це повідомляє японське агентство Кyodonews.

Будівництво станції буде вести у місті Сома токійська фінансово-лізингова компанія Orix. Її потужність складатиме 112 тисяч кіловат. Витрати на будівництво складуть приблизно 325 мільйонів доларів.

В якості палива для електростанцій на біомасі використовують різні рослинні відходи, змішані з вугіллям.

Ще одну таку ж станцію планується побудувати в Японії на півночі острова Кюсю.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Привіт з майбутнього: фантастичні тварини генної інженерії (фото)

У 2011 році після землетрусу, магнітудою 9 балів, гігантська хвиля висотою 15 метрів обрушилася на АЕС в Фукусіма на північному сході Японії. Це викликало найбільшу атомну аварію з часів трагедії в Чорнобилі.

В результаті руйнувань і цунамі загинули і пропали без вісті близько 20 тисяч осіб. Велика частина атомних електростанцій Японії з того часу заморожені через перевірку їх безпеки.