Усі хочуть бути молодими та виглядати чудово якомога довше. Люди здавна шукають рецепт довголіття. А от вчені заявляють, що цей рецепт дуже простий і продукти, які ефективно омолоджують, є чи не на кожній кухні.

Дослідники стверджують, що чорний шоколад та червоне вино здатні подарувати людині молодість та красу без зайвих зусиль. В червоному вині та шоколаді містяться флавоноїди ресвератроли – це речовина, яка омолоджує старі клітини в організмі.

Під час експериментів, вчені обробляли аналогами ресвератрола старі клітини. В результаті, вони помітили значне поліпшення і омолодження клітин. Дослідники сподіваються, що в майбутньому це відкриття зробить прорив в процесі уповільнення старіння.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, доведено, що шоколад покращує настрій завдяки ендорфінам, що містяться у ньому, а також є гарною профілактикою серцево-судинних проблем та знижує ризик інсульту.

Однак медики застерігають, що ці продукти, хоч і мають чудодійну силу,однак їх варто вживати в помірній кількості.

Дивіться, як сповільнити старіння судин

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", медики склали список продуктів, які убивають нашу молодість, тому варто переглянути меню та відмовитись від певних гастрономічних звичок.