На виставці міжнародного салону Dubai Air Show українське підприємство "Антонов" представило два типи транспортних літаків: демонстратор Ан-132Д і військово-транспортний Ан-70.

Припускають, що саме участь у подібному заході дасть можливість зацікавити потенційних замовників та інвесторів з країн Близького Сходу і в перспективі налагодити партнерські взаємини із ними.

Першими оцінити потужність наших розробок прибули делегати із Саудівської Аравії на чолі з заступником міністра оборони, президентом компанії "Такнія" та командуванням Сухопутних сил.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відомо, що Ан-132Д створений спеціально для багатоцільового застосування на близьких та середніх магістралях. Він оснащений двомоторною турбогвинтовою установкою і дуже легкий в управлінні.

Літак здатний пристосовуватися до різних кліматичних умов, особливо – до спеки та високогірної атмосфери, може приземлятися навіть на піщаних смугах, десантувати вантажі та перевозити поранених у надзвичайних ситуаціях.

Не випадково "Антонов" вже вкотре бере участь у подібних авіашоу. Ще два роки тому підприємство уклало договір із Taqnia Aeronautics на розробку на виробництво Ан-132.

У документі окреслили цілу низку завдань на найближчий період. Зокрема, передачу технології авіаційного виробництва у Королівстві СА, підготовку молодих фахівців та обмін досвідом між країнами на рівні університетів.

Дивіться: Dubai Airshow 2017: як пілоти з різних країн світу опановували керування Ан-132Д

Як повідомляв портал "Знай.ua", український вантажний літак презентують на виставці Dubai Air Show.