Українців попереджають про нові схеми аферистів, які з легкістю спустошують банківські картки.

Своєю історією поділилась Ольга Андрійчук у Facebook.

Як розповіла жінка, вона посеред ночі отримала повідомлення з банку, що на її картку надійшло 9 гривень від невідомої особи.

"В 4 години ночі з цього ж номера до мене розпочалися безперервні дзвінки і коли я брала слухавку – збивали, коли я пробувала подзвонити – збивали. До 9 години ранку до мене поступило 250 дзвінків. В обід мій номер київстара заблокував оператор. Коли о 17.20 я підійшла в сервісний центр мені повідомили, що мій номер НЕ МІЙ і ним користується інша людина. Зразу ж запитали чи картки банку привязані до цього номера. Коли , через 20 хв, я підійшла в приват банк на моїй зарплатній картці було 0 грн 51 коп. Пін-коди не дійсні та Приват24 не пропускав тому, що не дійсний пароль", - повідомила жінка.

Ользі довелося телефонувати на гарячу лінію банку та заблокувати усі картки. Жінка також змінила паролі та пін карток.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Керівництво фінустанови пообіцяло розібратися у ситуації. Але вже того дня до Ольги надійшов дзвінок з незнайомого номера (091 963 74 23). По той бік говорив невідомий, який представився працівником служби безпеки банку та повідомив, що знову була спроба зняти кошти з картки, тому жінці необхідно підійти до банкомату та змінити пін-коди, або ж вони допоможуть зробити це в "Приват 24".

"Мені необхідно перевести на картку мобільного телефону 2800 грн, які мені зразу ж повернуться на картку, щоб зупинити шахрайство. В одному вони прокололися – я прив'язала картки до нового мобільного телефону, який ніхто не знає", - зазначила постраждала.

Коли жінка знову повідомила про дзвінок в службу безпеки банку, там підтвердили, що дзвінок був не з фіну станови, вона дійсно має справу з шахраями.

Дивіться, як викрити аферистів в інтернеті

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", Департамент грошового обігу Національного банку України повідомив про вилучення з обігу неплатіжних купюр номіналами 200 гривень зразка 2007 року та 500 гривень зразка 2006 року.