Після введення безвізового режиму все більше українців намагаються відвідати європейські країни, але й все більше людей розвертають на кордоні. Польща пояснила, чому та кого не пустять до їх країни. І не прості громадяни.

Як заявив віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, заборона на в’їзд до Республіки Польща стосується тільки окремих українських посадовців, відповідальних за прийняття рішень, пише "Тиждень".

"Ми говоримо тут про урядовців, представників української держави, а не газет, аналітичних центрів, університетів чи ансамблів пісні і танцю. Тих, хто приймає рішення, які не тільки ображають почуття поляків, йдеться у тому числі про заперечення Волинського злочину, але прославляють українські формування, що співпрацювали з нацистською Німеччиною. Це не тільки антипольські настрої, а антиєвропейські – заперечення всього, за що багато українців віддали життя і здоров’я під час Революції гідності", - сказав представник сусідньої країни.

Настільки довгим є цей "чорний список", Ціхоцький не уточнив.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що персоною нон-грата у Польщі голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, а також у тому списку можуть скоро з'явитися й імена його заступників.

Які проблеми виникають під час виїзду за кордон

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", банальні борги українців за комунальні послуги чи невиплата аліментів можуть стати причиною заборони виїзду за кордон.