Аналітики вирішив простежити, як змінилася щільність акумуляторів мобільних телефонів і смартфонів за останні роки. Судячи за результатами аналізу, щільність батарей зростає в геометричній прогресії, а за останні десять років цей параметр збільшився в три рази.

Автори дослідження повідомили, що включили у вибірку півсотні найбільш популярних телефонів за кожний рік і усереднили співвідношення ємності акумулятора і обсягу самого мобільного пристрою. Отримане значення, виражене в мА·г/см3, зростає з року в рік, якщо не вважати 2003-го і 2017-го. Як можна бачити з графіка, сучасні смартфони оснащені акумуляторами щільністю в сім разів більше, ніж телефони 2000 року.

Варто відзначити, що інженери роблять все можливе, щоб домогтися максимального часу автономної роботи смартфонів, - особливо якщо врахувати, що дизайнери постійно прагнуть зменшити товщину мобільних пристроїв. Щоб оптимально використовувати внутрішній простір гаджетів, деякі виробники використовують ступінчасті (як у LG G2) або L-образні (як у iPhone X) акумулятори.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

І хоча в нових iPhone об'єм батареї зовсім не рекордні, оптимізація дозволяє раціонально використовувати заряд навіть під час великого навантаження гаджета. Також не варто забувати про випадки, коли батареї вибухали в телефонах, завдаючи шкоди своїм власникам. Це відбувається у зв'язку з гонкою компаній за першість на мобільному ринку.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що астрономи розгадали головний секрет Сонця.