Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала розслідування у Міністерстві юстиції. Передумовою для відкриття справи стала серія сюжетів програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" про зловживання службовим становищем чиновниками.

Про відкриття справи повідомили у Генпрокуратурі після звернення юристів проекту "Тисни!". До відповіді прикріпили офіційний документ.

"За фактом зловживання службовим становищем службовими особами департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України щодо одержання останніми частини винагороди державних виконавців", - повідомили у САП.

Нагадаємо, журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" з'ясували, що держвиконавців, які отримували мільйонні винагороди, змушували ділитися зі сторонньою особою.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У продовженні розслідування стало відомо, що держвиконавців змушували писати заяви на звільнення за власним бажанням без дати.

Представники Мін'юсту на чолі в міністром Петренко стверджували, що комплексна внутрішня перевірка системи служби зловживань не виявила.

Одразу після виходу сюжету "Наших грошей" про схему розпилу мільйонних винагород в Мін'юсті міністр Павло Петренко зібрав прес-конференцію із заявою про "безпрецедентну" операцію на поліграфі, яка, на його думку, доводила відсутність корупції в керівництві виконавчої служби.

Крім того, журналісти знайшли докази брехні міністра: вони тричі питали в Павла Петренка, чи знайомий він з юристом Андрієм Довбенком, якому приписують значний вплив на Мін’юст. Міністр тричі спростовував факт знайомства, однак програма "Наші гроші" з’ясувала, що Петренко особисто представляв Довбенка у 2015 році майбутнім керівником Департаменту виконавчої служби.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Верховна Рада поставить на голосування питання про позбавлення мандатів двох народних депутатів України - від партії "Самопоміч" Олени Бабак, а також від "Народного фронту" В'ячеслава Костянтинівського.