Всі ми час від часу потрапляємо в незручне становище, а часом і в справжній конфуз. Часто люди починають закриватися в собі і переживати момент "абсолютного провалу" і всесвітньої ганьби раз по раз, постійно гризучи себе. Психологи розповіли про декілька способів, які допоможуть повернути колишню впевненість і припинити думати про ту ненависну хвилину.



Як повідомляє портал Рoliteka, фахівці впевнені: ці поради здатні реанімувати положення у власних очах.

Перший з них - уявити, що конфуз відбувся не секунду назад, а десять років по тому. Так, думка "І що в цьому злочинного, дуже навіть відмінний привід посміятися від душі!" допоможе вам змістити свою увагу на більш серйозні речі. Не дарма ж гумор продовжує життя.

Наступний спосіб - абстрагуватися від ситуації і не згадувати про конфуз. Саме так і вчинила головна героїня фільму "Голодні ігри" Дженіфер Лоуренс, коли впала в плаття від кутюр під час вручення Оскара. Уточнимо, що інцидент бачив весь світ.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще


Не менш важливим буде спосіб "Не брати на себе чужі помилки". Особливо це стосується ситуацій, коли в неприємні моменти потрапляють близькі або родичі. Так, якщо чоловік зганьбився на якомусь заході, не слід думати "Боже, я не знаю цієї людини", адже він може в момент все перевести на жарт і розрядити ситуацію.

Наступний спосіб передбачає бесіду з близькою людиною. Так, набравши найкращу подругу і розповівши їй про те, що трапилося, ти зможеш допомогти сама собі. "Проїхати тему", посміятися над нею і абстрагуватися. До того ж, поради іноді бувають корисні.



Останній, п'ятий спосіб, спрямований на тебе. Знай, ніхто не думає про тебе більше, ніж ти сама. Навіть чоловік або мама. А вже тим більше, про твої невдачі. Ідеалів не існує, а значить треба привести думки в порядок і рухатися далі.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що психологи дали шість порад, як безболісно відмовитися від солодкого