Релігійні питання останнім часом особливо гостро постали в українському суспільстві. Проте рідко хто замислюється над тим, що насправді стоїть за численними скандалами, особливо – що стосуються представників Московського патріархату.

На вплив церкви на владу та навпаки на сторінці у Facebook звернув увагу активіст Роман Сініцин. Він впевнений: політики дуже рідко висловлюють своє реальне ставлення до УПЦ МП – передусім того, що стати їх прихильником небезпечно для рейтингів, а от заявити публічно про бодай якийсь протест також не готові.

"…це величезний російський бізнес і лобістська структура, пряма агентура Москви. Просто дивізія ФСБ в рясах - розкидана більш-менш рівномірно по усій території України. І це величезна загроза", - зазначив він.

На думку активіста, особливо яскраво можна помітити вплив церкви під час подій на Сході та у Криму періоду 2014-го року: тоді ж саме прибічники "руської весни", ховаючись під рясами, переправляли зброю на бік сепаратистів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Не так давно наробила чимало галасу історія з "хресною ходою": відбулася потасовка із кіборгами, але натовп швидко розігнали. Але найбільше цікавить Сініцина цілком конкретна особистість – Павло Лебідь, настоятель Києво-Печерської лаври, або Владика Павло (прізвисько "Брабус").

"Неймовірно впливовий упир. Уряди, міністри, президенти приходять і уходять, а Паша завжди на місці. Благословить, порішає, слово замовить перед ким треба, "духівником" стане. Десятки корупційних скандалів Паші до одного місця, Паша нерушимий".

Саме він активно притісняє всіх, хто якимось чином обмовився про зв'язок Московського патріархату та Кремля, особливо наукових співробітників. Тисне переважно бюрократичними методами – складає документи про неявку на робоче місце, викликає на комісії і навіть виставляє людину несповна розуму. Все, аби назавжди позбутися із поля зору.

"Мораль? А не буде моралі. Погано все у нас з УПЦ МП", - підсумував Сініцин.

Дивіться: Московський патріархат нишком привласнює майно церков, побудованих за кошти селян

Як повідомляв портал "Знай.ua", попи московського патріархату обдирають вірян до нитки.