Не надто схвальні відгуки про Україну та наших співвітчизників, вояжі на анексовані Росією території та суперечки із силовиками – всім цим встигла відзначитися сьогоднішня іменинниця Лоліта Мілявська у свої 54 роки.

До втручання окупантів на наші території, артистка була доволі лояльною – за нею ніколи не помічали якихось політичних скандалів, чи антиукраїнських настроїв.

Але після 2014 року все змінилося кардинально – співачка почала забувати, звідки вона родом, про що їй не просто неодноразово прозоро натякали, а й навіть говорили відкрито.

Євромайдан: критика України та курсу на ЄС

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Наприкінці 2013 року в ефірі "Світського життя" ведуча Катя Осадча не повірила своїм вухам: Мілявська почала звинувачувати активістів Революції Гідності у неадекватності, більш того – порадила колегам по сцені не лізти у ці справи, бо "артисти нічого не розуміють у гр..баному Євросоюзі, на Майдан виходити не треба".

Буквально за кілька місяців прокремлівським журналістам вона скаржиться на "жахливу ситуацію" у Києві, але слів вже не добирає:

"Спілкуюся з рідними кожен день, але коли дивлюся репортаж, розумію, що все більше хочу забрати їх звідти. Я була в Києві чотири дні тому, повз Майдан, правда, не проїжджала і не бачила, що там відбувається наживо. Те, що я бачу зараз, це велика катастрофа. Тепер я приблизно розумію, що було під час революції 17-го року - варварство, націоналізм! ", - заявляє вона.

Українську столицю вона виставляє смітником із безпритульними і щурами на вулицях. Саме після цього наші співвітчизники подивилися на артистку з іншого боку. Але Лоліта не поспішала забрати з київської школи свою доньку – кричала в ефірі, як усе погано, а от проти навчання нічого не мала. Дивні суперечності.

Лоліта і погрози

Восени 2014 року Мілявська заявляє на весь світ: її переслідують і залякують невідомі. Але говорить про це знову ж таки – путінському телебаченню.

"Я взагалі перестала висловлюватися з приводу України! На мою адресу надходило дуже багато загроз. На моє щастя, у мене є подруга близька - Свєта Лобода. Вона і провіант передає до Києва рідним, і гроші, і взагалі рятує в найнеобхідніших ситуаціях", - плакалася Лоліта у жилетку Андрію Малахову.

Москву назвала потім "найбезпечнішим місцем", та родину з Києва так і не вивезла. Навіть не пояснила, звідки такі подвійні стандарти.

Гастролі в Криму: нафестивалилася досхочу

Рік потому Лоліта їде з концертом до анексованого Росією півострова. Але тоді вона нібито й гадки не має, чим обернеться для неї виступ у Керчі – артистці заборонили бачитися з рідними і не дарма: порушувати закон України представникам шоубізу, як і всім іншим, не дозволено. А про особливості перетину територій попереджали усіх і не робили з цього таємниці.

Дивіться: виступ Лоліти у Керчі

Це не зупинило любительку епатажу. У 2016 році вона почала критикувати українців не тільки через Крим, а й Донбас.

"Я була не один раз в Криму на гастролях. Так, я чула там деякі неприємні речі. Але все при цьому говорили: господи, спасибі, що у нас не стріляють, ми трьома руками за те, щоб бути в Росії. А я всього лише за те, щоб не було війни. І те, що Крим відійшов без бою, - для мене найперший показник ", - додати тут справді немає чого.

Такі слова остаточно вбили цвях недовіри до Мілявської, яка власними руками відрізала всю українську аудиторію від себе, ставши не тільки офіційною, а й суспільною персоною нон-грату.

Прихильниця Путіна?

Того ж року Лоліта "виходить на новий рівень" – починає хвалити господаря Кремля:

"Путін показав всьому світу, що нас не треба чіпати і не треба до нас лізти - ось це мені подобається, чесно. Те, що ми не будемо танцювати ні під чию дудку, правильне рішення. На санкції я плювала. А взагалі, вважаю, що вони дали можливість вітчизняному виробнику розвиватися, робити все, що завгодно, але в рамках закону", - тішилася вона.

Негативних відгуків на її адресу одразу побільшало. Тому що жодні фанати не будуть закривати очі на такі речі. Особливо, що стосуються болючих для них тем.

Лоліта і Мізуліна

Квітень 2017 року, концерт в Омську. Лоліта (українка за походженням, може хто забув) стає на коліна, у прямому сенсі слова перед членом Ради Федерації РФ, сенатором Оленою Мізуліною. Починаються оди про повагу:

Дивіться: Лоліта та Мізуліна

"Я дуже заздрю вашому округу. Ви, знаєте, дуже тендітна і красива жінка…Давайте ще раз поаплодуємо".

Персона нон-грата: забудьте про Україну

Ситуація з нашими прикордонниками наприкінці квітня цього року була одночасно і кумедною, і сумною. Співачка бідкалася: не пускають до хворої дитини, пересаджують на інший потяг. Пізніше стає відомо, що шлях до України їй закрито на найближчі три роки.

І тут починається справжній "екшн", як би його назвали режисери. То вона "конотопська відьма", то її просто так висадили із вагону:

"Вони воюють з жінками, людьми похилого віку, дітьми, артистами, "клоунами". Була проведена блискуча військова операція - що ще сказати? .. Я знаю, як там зараз по справжньому живуть люди. Іяк вони по-справжньому "люблять" владу ... Пройде час, все встане на свої місця. А я, як конотопська відьма, проклинаю всіх, хто зриває людей з поїздів, порушуючи всі мирні договори і людські домовленості, прийняті раніше. І права людини - теж. Тому - будете горіти в пеклі", - випалила тоді Мілявська.

За короткий час ця історія набула широкого розголосу. І хоча Лоліта зробила спробу номер два, покритикувавши радника очільника МВС Антона Геращенка (той, нагадаємо, вбачався їй співробітником ФСБ, невідомо чому), вона стала мемом. Підлила масла у вогонь саме СБУ – промовисті колажі з написом "Нехай щастить" оцінили всі. І зрозуміли саме так, як потрібно.

Судові звернення та камінь в город українців

За день після цього скандалу, артистка знову іде по накатаній схемі і шукає ворогів всюди: заявляє, що має намір подати позов до Європейського суду з прав людини проти української влади:

"Мене вразило, що о восьмій ранку людям, які щось очолюють в Україні, не лінь сидіти в Facebook і вітати на повному серйозі прикордонні служби та СБУ з тим, що вони правильно виконали свій обов'язок і ось ще однієї злочинниці не буде в Україні . Ще й привітав "стукацький сайт фашистського спрямування" "Миротворець". У мене це нічого, крім сміху, не викликало".

Закінчилося все так, як і повинно було – Лоліту до України не пускають, концерти на анексованих територіях вона ще кілька разів намагалася повторити. Але їх скасовували самі організатори з очевидних причин. Чого очікувати до наступного, 55-го дня народження артистки, невідомо.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лоліті жорстко вказали на її місце.