Парламент підтримав введення абонентської плати за гарячу та холодну воду, а також опалення.

Відповідні норми позначені в законопроекті №1581-д.

Кабінет міністрів буде розраховувати вартість абонплати. Українці, згідно з нововведенням, платитимуть незалежно від того, чи користувалися водою. А за тепло, так і зовсім - протягом усього року.

Як стверджує влада, ці гроші підуть на ремонт і обслуговування водомереж і тепломереж. А вартість на життєво необхідні ресурси має стати менше не величину абонплати. Як це станеться насправді, українці побачать в найближчому майбутньому.


Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

За словами энергоэксперта Валентина Землянського, найбільше від "покращення" постраждають люди, які мало користуються водою, - передає "Сьогодні". Тим часом, директор Асоціації управителів багатоквартирних будинків Андрій Нікончук запевняє, що потрібно дочекатися вступу в силу даного закону у 2018 році. Так буде простіше оцінити "нововведення", тоді й визначать розмір абонентському плати.

Як повідомляв портал "Знай.uа", абонплату введуть не тільки індивідуальним споживачам, але і колективним. Гроші підуть на утримання та ремонт внутрішньобудинкових мереж, а також на відшкодування витрат постачальника на деякі послуги.