Уряд Кувейту зацікавлений у співпраці з Україною щодо виробництва літака Ан-178.

"Радий констатувати, що представники оборонних відомств Кувейту проявили жвавий інтерес до нашого літака Ан-178. Українська сторона готова почати переговори щодо співпраці в цьому напрямку - як щодо продажу, так і щодо спільного виробництва", - сказав перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський за результатами візиту до Кувейту, передає прес-служба відомства.

Гладковський під час поїздки зустрічався з начальником Генштабу Збройних сил Кувейту генералом М. Аль-Хедр і директором Кувейтській інвестиційної адміністрації Фарук Аль-Бастакия.

Представникам Кувейту українці показали безпілотний багатофункціональний бронетранспортер "Фантом-2", ПТРК "Скіф" з керованими ракетами і легкий переносний ракетний комплекс "Корсар". Крім того, відбувся також демонстраційний політ багатоцільового транспортного літака Ан-178.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Кувейт, за словами чиновника, може стати стратегічним партнером України.

Ан-178 на Близькому Сході.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на виставці міжнародного салону Dubai Air Show українське підприємство "Антонов" представило два типи транспортних літаків: демонстратор Ан-132Д і військово-транспортний Ан-70. Припускають, що саме участь в подібному заході дасть можливість зацікавити потенційних замовників і інвесторів з країн Близького Сходу і в перспективі налагодити партнерські взаємини з ними.